IKT och lärande

Egentligen ska jag sitta och skriva på en uppgift som ska in nästa tisdag nu, men jag känner inte för det! Mäh mäh mäh, har haft svårt att koncentrera mig hela dagen, och jag är osäker på om jag lärt mig något idag. Kanske för att det är så mycket tankar i mitt huvud som inte alls har med plugg att göra? Anyways, det går säkert  bara jag bestämmer mig. Yes! Nu ska uppgiften skrivas!

Fields of gold


Så.. För lite över en timme sedan, eller om det har gått längre tid, så ringde F's telefon, och när jag gick på toa hörde jag att han pratade engelska. ENGELSKA! Det betyder att han pratade med icke-svenskar, vilket i sin tur betyder att han pratade med folk från Blizzard. De erbjuder honom det där jobbet han har sökt och suktat efter i en evighet. Sick. SICK! Så min babe ska flytta till Irland. Fucking jävla bajsirland! Och lämna mig ensam här i kalla Sverige. Det är för mycket som snurrar i huvudet just nu. Jag orkar inte skriva. Vet inte vad jag ska skriva. Men så är läget. Om en månad kan han åka..


Sleep tonight

Det går så fort att bli ovan att gå till jobbet. Tänk att jag brukade lyckas vara pigg och glad där nästan varje dag förut. Helt galet! Nu har jag i alla fall gjort helgens timmar och jag känner mig bra. :) Lite extra cash har som sagt aldrig skadat!

Imorgon börjar jag inte förrän ett så då får jag sovmorgon! Fast jag tänkte ge mig ut på en joggingvända innan plugget, faktiskt. Det var längesen, och jag känner på mig att det kommer bli skönt. Kommer säkert märka av att jag varit sjukslappis rätt länge nu, haha.

Någon dag (helst i veckan eller nästa) behöver/vill jag åka till Strömpilen och titta på kameror och skor. Nån som är sugen på att följa? ^^

Huvvaligen

Det är 5,5 grader ute, klockan är tio över sex, och om lite mindre än en timme ska jag vara på jobbet. Glööö! Vad har jag gett mig in på egentligen? Haha, så jädrans trött! Men det är ju pengarna jag vill åt :)

Topphatt

Föreläsningen idag om röst och tal var nog den mest intressanta jag haft på hela tiden. Det var jätteroligt för vi fick lyssna på vilken skilland det kan göra om man tränar sin röst och lär sig att använda den på bästa sätt, och se en film om stamning plus en annan kort film så vi fick se hur stämbanden ser ut när man pratar eller viskar. Nu förstår jag verkligen varför man inte ska viska när man tycker det gör ont att prata! Det anstränger ju stämbanden ännu mer. Ok, rent teoretiskt visste jag ju det tidigare också, men det blir en helt annan förståelse när man ser hur det ser ut!

Jag är så himla nöjd med dagen! Imorgon ska jag och Veronica på röstlab. och få leka lite med logopedtanten som höll i föreläsningen. Bl.a. ska vi få läsa en kort saga och sedan höra på en inspelning av den så vi får höra hur vi låter :P Gonna be great fun! Senare på dagen ska jag träffa Saari på stan en sväng också.


Varför blir jag alltid så långdraget förkyld?

Om en timme ungefär ska jag göra mig i ordning och bege mig till universitetet. Vi ska prata en del inför klassen och i smågrupper idag, så jag hoppas jag ska få ha en röst i alla fall några minuter! Jag menar, något bra ska jag väl få efter att ha vilat igår kväll och dessutom sovit härliga 9 timmar inatt. Hoppas rösten bär!

Livet suger

Jag kan inte dansa ikväll. Vem försöker jag lura? Jag kan ju knappt ens svälja! Bättre vara hemma så jag kan redovisa skräpet imorrn. ARGH! Jag blir så upprörd och ledsen. Jag vill ju dansa! Förbannadejävlaskithelvete!
Dessutom brände jag armen på vattenkokaren och F har inte tid att vara tröst för han har råkat skriva sitt lösenord till nå crap så att folk såg det (på irc nånstans) och då är det viktigaste att ändra det på alla ställen där han kan tänkas ha det (fast han redan gjorde det innan jag brände mig). Alltså måste han oroa sig över det. HALLÅÅ!? Jag är faktiskt bränskadad och ledsen och trasig i halsen. Jag då?! :(

Jobbeeeh

Nu har jag ringt och bokat in mig på två arbetspass i helgen. Båda är 7-12 (alltså på morgonen) så de borde inte förstöra min helg alldeles, och så ska det bli skönt med lite extra cash! Egentligen är jag inte alls sugen på det, men känner verkligen att jag borde försöka jobba ett par pass i månaden för de där extra tusenlapparna (om jag ens får så mycket) gör stor skillnad.
Särskilt om jag kan spara dem!

Ikväll är det dans igen. Känner peppen! Dock har jag en groda i halsen som bråkar med mig, men det tänker jag inte bry mig om så mycket för jag måste dansa. Jag måste verkligen det! Why? Jamen, för att det gör mig så glad! :)

Ännu en måndag

Tidigt i morse for jag till universitetet och har spenderat större delen av dagen där. På onsdag ska jag "undervisa" några klasskamrater så de slipper läsa ett kapitel i vår bok. Det är dock lugnt för det är två kapitel till som ska läsas, och de ska andra lära mig, haha. Det är roligt!

Vad mer som är roligt är SPORE. Fast hittills har jag bara skapat fula monster i det (det är alltså ett spel). Den här lilla blobben gjorde jag för några minuter sen, och nu ska jag göra middag. Peace!


Anka



Jag är riktigt nöjd med mig själv. För en gångs skull har min kropp fattat attt det är helg, och låtit mig sova ända till kl. 10. Bäst!

Igår hade jag och F myskväll och var på bio. Bio är alltid jättemysigt enligt mig, nästan oavsett vilken film man ser. Vi såg förresten Wanted. Massa trickfilmeri och pang-pang, men jag tyckte den var cool i alla fall!

Höstförkylningen som verkar drabba alla här har satt sig i min hals så när jag försöker prata kommer det bara kraxande ljud. Jag är inte nöjd!
Funderar på vad jag ska göra idag... Kanske ta en promenad med min sötbulle?

Trötter

God morgon! Om en timme ska jag vara på universitetet och ha seminarium med halva min "klass". Sist var det faktiskt ganska roligt, så jag ser nästan fram emot det. Dock hade jag gärna varit där liiiite senare, fast äh, det är inte som att jag blivit väckt av väckarklocka. Här vaknas det självmant alldeles för tidigt i alla fall!

Ikväll ska jag och F på bio (yay!). Det var typ en evighet sen sigt (eller var det?). Mysigt som fan är det i alla fall. I love going to the movies! :)

Tydligen hade de sagt på intervjun att han kommer få veta "inom ett par dagar" ifall han får jobbet eller ej! :O Så det kan hända att han redan fått ett mail om det. Scary!

Yaaay!

Imorgon kommer Fredik hem! Jag har faktiskt saknat honom en hel del. Faaast... lite skönt har det nog varit att bo ensam också. Tänk om han får jobbet? Då får jag bo ensam ännu mer. Skönt. Haha, eller? Både och!

Ikväll är det dans, tjohej! Och imorrn träna nåt spännande med Hanni <3

Ännu ett inlägg utan bild

Äntigen har jag renskrivit alla mina anterckningar från föreläsningarna vi hittills haft! Från och med nu ska jag göra det efter varje föreläsning, och inte låta det samlas på hög. Har fan tagit mig hela morgonen/förmiddagen!
Tänkte lyxa till det med pirog till lunch eftersom jag är för klen och sliten för att laga någon riktigt mat. Tur att Saari underbaari ska bjuda på middag ikväll, och jag ska färga hennes hår. Roligt! Varför blir jag inte frisör istället? Jag borde sökt när jag gick på gymnasiet... Nu är jag för gammal. Elände.

Om en timme är karln på sin intervju hos dom här. Spännande!

Myskväll

Har just sagt god natt och hej då till Hanna som har varit här hela kvällen. Middag, film och massa prat. What can I say other than: Supermysigt!
Nu är jag trött och ska sova, ensam i min stora härliga säng. OM jag ska bre ut mig inatt, haha!

Tack för bästa kvällen, Hanna. :)

Kändisspaning

Igår när jag och F var och handlade såg vi Markoolio utanför Bishop's arms. Coolt va?
Haha, ett par kvinnor hade gått fram för att prata med honom och man såg hur han stod och tryckte sig mot väggen. Läskiga umekvinnor! ^^


OMG

Min mamma har skaffat sig en tatuering! IGÅR! Jodå, ett J och ett S på fotleden. En bokstav för varje barn. Hon är rätt cool ändå :) (Bild kommer om jag fattar hur jag får den från mobilen och hit :p)

På lördag åker F till Irland, och då ska jag och Hanna passa på att ha myskväll. Lär bli bäst <3

Insane!

Härlig förkylning. Nu har jag hosta också! :) Tur att det är "studentsportardag" idag, så jag kan vara hemma och kurera mig. Riktigt sportigt! :)

Jag trodde ju att det skulle dröja ett tag innan F fick göra sin telefonintervju... I was wrong! Igår lite efter sex på kvällen ringde det i hans telefon och intervjun tog plats. På fem korta minuter hade de visst hört allt de ville, för då var den slut. Hur det sedan gick skulle han få veta i ett mail, men först var det en hög med folk till som skulle intervjuas så F trodde det skulle ta minst två veckor innan han fick höra något. Fel igen! Sent igår kväll hade han fått ett mail som sa att de gärna vill att han kommer dit på intervju. Redan nu på måndag!

Det gick ju hur fort som helst det här. Och vi som trodde att det skulle ta minst ett par veckor innan det började hända grejer. Läskigt! Fast samtidigt spännande och roligt. :)
Dock kostar det lite över 7000 kr för honom att åka och komma hem igen, så tokhuvudet funderar på om det är värt. Samtidigt har han gott om pengar sparade, så jag tror nog att det blir av. I så fall åker han på söndag och kommer hem tisdag kväll.

Helt galet. Tänk om han får jobbet?

Livet suger

Jag är förkyld och allt känns mest bara motigt. Det enda jag ska (och tänker) göra idag är åka på seminarium klockan tre, sen åker jag hem igen och går runt här och snorar och dricker te.
Perfect day!

Faktum är att jag inte är särskilt glad idag. F har sökt det där jobbet (igen) som om han får det innebär att han måste flytta till Irland. IRLAND?! Wth, jag kan inte flytta till Irland. Mitt liv är ju här nu! Så igår kväll berättade han att de troligtvis kommer ringa och ha en telefonintervju med honom i veckan, och han vill ju diskutera möjligheten att de vill anställa honom.
Egentligen går inte jorden under om telefonintervjun går bra. Det innebär bara att han kommer få åka dit någon gång senare för en riktig intervju. I mitt stilla sinne önskar jag faktiskt lite att det ska vara så många andra som passar bättre för tjänsten, så han ska slippa välja. För ja... Jag är faktiskt rädd att han väldigt gärna vill ha det där jobbet. Och då... Ja, då vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på.
Jag vill inte ens tänka på det.

Grattis Linda!

Min älskade Lindapa, hoppas du ser detta medan det fortfarande är din födelsedag! ;)
(Fast det är väl natt nu där på andra sidan jorden :p)

Fredag!

Woho, nu är första skolveckan slut! Vad har jag lärt mig? Massor såklart. Jag kan bara inte berätta såhär på rak arm, men fråga mig så ska ni se att jag har några svar :p

Idag var vi indelade i små grupper som alla fick hålla i en lektion för resten av klassen. Det var jätteroligt och jag känner på mig att vi kommer få öva mer på sånt. :)
"En liten båt / blir ofta våt / om magen när det stänker!"

Nu känns det också som att jag börjar få mer pejl på mina klasskamrater och de är roliga och fina hela bunten. I like! ^^

Tisdag är seminarie-dag, och jag har 4 kapitel att läsa i min tjockisbok. Varje kapitel tar runt en halvtimme så det är inga problem att dela upp över dagarna. På måndag tänkte jag arbeta igenom några frågeställningar vi har fått, och det ska nog gå bra eftersom jag kommer ha läst klart det vi ska då och hitta svar på frågorna lätt. Yes! Jag har en plan. :)

När Fredrik kommer hem ska vi åka till hans mamma för den årliga surströmmingsfesten, men innan det ska jag baka en smulpaj och överraska karln. Han lär gilla't :)

Jävla idiot!

Sista biten innan jag kommer hem måste jag korsa E4:an. Det är ett övergångsställe med trafikljus så det är lugnt. Utom idag. Jag blev så förbannat rädd, och arg!
En jävla drulle bara körde på, och försökte sen tvärnita precis framför övergånsstället (nämnde jag att de hade rött?) mitt framför mig! Självklart stannade bilden inte eftersom det regnar och är därmed halkigt på vägen. Sen körde bilen bara vidare medan en av passagerarna stirrade shockat på mig. TUR SOM FAN ATT JAG HÖLL ETT ÖGA PÅ TRAFIKEN I ALLA FALL! När vissa andra liksom inte klarar av det. Tänk om jag hade litat blint på att bilar stannar när de har rött och jag har grönt. Jag hade kunnt dö! Nu är jag arg att jag inte tog registreringsnumret. Jävla drulle! Sånt folk ska inte få vistas i trafiken.

Gunga då!

Yes, då sitter man här. Nyduschad och fräsh efter första riktiga danspasset, and I'm feeling great! :) Det var rätt svårt, mycket också för att jag är van att sträcka på mig och helt plötsligt är det förbjudet. Haha, jag får nog snits på det till slut, mest är det bara roligt eftersom ingen annan i gruppen har dansat nå street innan, så vi är lika stela hela hopen. :) Det skrattas mycket och jag trivs! Slappna av och hitta gunget!

Nu ska jag se om jag kan få karln att sluta spela så vi (jag) kan få se ett avsnitt av Mindfreak. Peace!

P.S. Imorrn börjar jag 8:15 (lyx!) och smiter hem nån gång runt tre kanske beroende på hur lång tid det tar att få FirstClass inloggningen reggad. Sen ska jag tillbaka vid sextiden och spela brännboll (haha, hoppas det regnar!). Någon insparksgrej kan jag väl vara med på.:)

Universiteté

Hela dagen idag har jag spenderat på universitetet med massa andra blivande lärare för olika årskurser och ämnen. Mycket mer information än i fredags och om jag tyckte det snurrade i huvudet då så är det ingenting emot hur det kändes när jag nyss kommit hem. Nu har det dock lugnat sig lite och jag får morgondagen att återhämta mig på innan allvaret börjar.

9:00 - 12:00 Information i massor om hur hemsidan fungerar och hur viktigt det är att vi kollar vår studentmail, vilka som är studievägledare, studenthälsokvinnor, var det och det ligger på campus mm. (Jag sa ju att det var mycket!)

13:00 - 14:30 Kursintroduktion: Första kursen är Allmäna utbildningsområdet och är samma för de flesta lärarstudenterna. Vi blev indelade i grupper och jag tillhör grupp A, med Gunnar som kursansvarig vilket är toppen för honom har tjejerna från jobbet sagt "Åååh, Gunnar är såå bra!" om. Lovande! :)

15:00 - 16:15 Vi träffades i olika klassrum beroende på vilken grupp man tillhörde och jag traskade runt med en tjej som heter Ramona och är fett trevlig. I klassrummet pratade Gunnar ännu mer och sen fick vi leka den klassiska namnleken där man sitter i ring och upprepar vad alla före en själv heter, för att sen säga sitt eget namn. Jag tror jag kommer ihåg de flesta, och även om namnen inte sitter så vet jag hur alla ser ut i alla fall! :) Vi är kanske 30st i varje grupp och det är fyra grupper, så man lär ju känna igen de flesta ansiktena ganska snart.

När jag kom hem hällde jag i mig massa vatten och började skriva in mitt schema i min kalender, så nu har jag koll! Det känns som om jag kommer trivas och det är enbart roligt. Första tentan är fredag 10/10, haha. Långt bort, men på något vis känns det som om tiden kommer gå fort. :)

Vecka 43 har jag VFU (alltså praktik) och vi måste önska var vi vill vara i för område innan den tionde september (vilket är jättesnart!), annars kan jag hamna i t.ex. Lycksele om jag har otur. Inget ont om Lycksele men det är långt att resa. :p
Helgen den veckan är jag i Västerås och firar morfar som blir 80. Förhoppningsvis kommer både mina kusiner och mammas syskon vara där och gratulera gammgubben, för han vill inte ha några presenter. Då får han massa gäster istället! Lär bli kul :)

What else? Det blev som en längre uppdatering här för jag läste Hannas blogg innan jag började skriva så jag blev kanske aningen influerad.. Det är bra va? Jo! Tisdagar 19:00-20:30 (det var onsdagar från början men blev ändrat) kommer jag vara och dansa så då är jag inte anträffbar! :)