Sommar!

Har nyss kommit hem från bion där jag, Fredrik och Robert (och en massa folk jag inte känner) var och såg The dark knight (Batman, för de olärda). Den var mörk och full av lurigheter och hemskheter. Scarecrow, the Joker och Two-face var alla med, och jag insåg att när jag funderat på vilken mer skurk de kunde ha med i den här filmen (innan vi gick för att se den) så hade jag helt glömt bort Two-face. Insane! Han råkar ju vara en av de mest störda. Ja, i vilket fall så tyckte jag om filmen :)

Tidigare idag letade jag mig för första gången ut till Stöcksjön för att sola och bada med Stina. Jag hade honungsmelon, hon hade nyplockade jordgubbar. Jag hade nybakade småkakor och hon två kladdkaksbitar. Behöver jag beskriva hur bra fikastund vi hade? It was great! :) Nu har jag f.ö. också lyckats bada för första gången (i Sverige) i år. Tyvärr blev jag itne röd om axlarna, men det ska nog hinna lägga till sig under natten. ;)

20 arbetsdagar kvar och sen börjar skolan!


Mer intressant än ingen text alls

Igår var vi på utflykt med ett gäng pensiosar. Kyrkstugan (nydala) var målet, men vi kom inte dit förrän 30 minuter efter att själva underhållningen hade börjat (en trubadur). Det var som bekant inte världens vackraste väder igår så vi fick tränga ihop oss inne i nåt litet annex eftersom vi var så sena att själva huvudrummet redan var fullt. Det bjöds i alla fall på rejält fika. Bullar strora som båda mina händer, oh my!
Taxi/bussarna tillbaka var en hel timme försenade, så det blev liksom inte riktigt lyckat. Nå väl, nu vet vi i alla fall att det gäller att boka bussarna mycket tidigare än man faktiskt vill ha dem. Thanks Umeå Taxi! Stå och vänta i vädret är ingen höjdare ens när man är 90 år.

Idag ser det å andra sidan ut att bli riktigt vackert väder. Det tycker jag är toppen för jag jobbar bara halvdag idag och kommer vara fri efter 12.30. Lovely!

Tjingeling!

Äntligen är det helg! Första arbetsveckan efter semestern är slut, och jag överlevde. Sweet! :)
Vad ska jag göra i helgen då? Troligtvis ingenting alls, haha. Bara ta det lugnt i solen (om vi har nån) och njuta av att kunna sova ut på morgonen så klart. Vi har en kille som feriearbetar hos oss (han är 17 och får väl ca femtio kronor i timmen) som verkligen inte gör det lättare. Svårare ungdom får man leta efter. Hur diskar man? Ska man vika ihop blöt tvätt och lägga ner i lådor? Brukar kastruller stå i skafferiet? Haha, han kan inte ha det lätt som plötsligt måste kunna en massa saker, men förhoppningsvis lär han sig ett par nya saker den här sommaren. Inte minst om livet. ;)

Det är ju faktiskt inte så länge till som jag ska jobba. Några dagar innan skolan börjar (1 sep.) startar min tjänsteledighet och sen blir det bara plugg för hela slanten. Slanten ja... Den kommer vara mycket mindre än jag är van vid, men det ska nog gå bra. Jag tänkte försöka jobba extra vissa kvällar och någon helg då och då för att dryga ut kassan, som man brukar säga.

Ikväll ska vi äta jordgubbar med glass. Årets första! Mums :)

Så här ser jag ut nu för tiden för den som är intresserad:
 

Psst, Linda! Släng upp nån aktuell bild på dig någonstans, tråkapa :P (miss you)

Antagen!

Planen var att jag skulle skriva om tågluffen direkt när jag kom hem, men jag har varit så slut sedan dess (kanske pga klimatskillnaden?) att jag inte orkat. Detta orkar jag dock skriva om direkt:


Idag fick jag besked - jag ska bli förskolelärare! ^^