AAH!


Det snöar! :DHärligt!

Rapporten är klar! YES, jag är bäst!
Nu ska jag se på Heroes och Dexter och bara njuta av kvällen. Klad hest!Oh, right, thanks for the help mr. u!  Utan bra korrekturläsare kommer man inte långt :)

Fröken duktig, är du där?

När jag stod och duschade upptäckte jag till min fasa att vattnet inte rann undan som det skulle. Avloppsrensningstime! Blä. Jag tänkte att det var lika bra att göra det direkt och duscha vidare sen, så slapp jag känna mig så äcklig. Tur var det nog att jag är alldeles igentäppt i näsan, för jag fick inga kväljningar den här gången, haha. Nu är det rent och fräsht i badrummet! Härligt!

Jag skulle egentligen behöva rasta snabeldraken också, för dammkatterna är riktigt stora nu (råttor utvecklas till katter om de får ligga tillräckligt länge och gro, visste ni inte det?) men inte idag för jag är fortfarande sjuk och måste dessutom skriva klart min rapport om jag ska kunna roa mig med gott samvete imorrn. Vad händer då? Magnus Betnér med Hanna och Kajsa! Fun times!I'll wait for the day

Jag börjar ju nästan gråta. :') Kanske beror på att klippen är från en enormt sorglig anime, men låten är riktigt fin också.

Steven Curtis Chapman - Remembering You


God dag

Jag har lyckats skriva lite mer på rapporten nu, och imorgon ska jag få handledning så det inte känns alldeles hopplöst längre.
Ikväll är det Ugly Betty, och jag har fått prata med Fredrik. Lycka!


Snor

Blä. Jag är genomförkyld och febrig och hostar.. Livet suger! På fredag ska jag lämna in en rapport baserad på min VFU. Borde skriva på den nu, men det är så jobbigt. Kanske går och lägger mig ett tag istället...

Silly swedes ^^

Händer och fötter

Idag är det sista dagen på förskolan. Det känns ganska trist - jag kommer sakna småungarna! - men samtidigt skönt för jag är så sjukt förkyld och näst intill röstlös att jag inte tror jag skulle klara ytterligare en dag.

Ikväll bär det av till Västerås för min del - träffa släktingar, fira morfar som fyller 80, åka hem igen - en snabbvisit helt enkelt. Jag packar kameran, men om jag kommer mig för att ta några kort återstår att se.

När jag kommer hem igen på söndag kväll har min sötgos redan åkt. Flyttat till Irland! Hemska tider. Jag kommer dock vara så upptagen av skola och rapportskrivning att jag förhoppningsvis inte hinner sakna honom allt för mycket.

Well, the situation?

Haha, great translator over at google. Have a look!

Tja, läget?
Tjena, läget?

(HAHAHAHA!)

Thanks to mr. u: Svensk = ?

What's up?

Jag har ingen röst! Inte någon pålitlig i alla fall - för den har förkylningen (som f.ö. bara sitter i halsen?) tagit. Det är inte alls roligt, för jag måste och vill faktiskt vara på "min" förskola hela den här veckan - men det är riktigt svårt när rösten försvinner hela tiden. What to do? Min plan är i alla fall att vila och dricka mycket när jag är hemma, och knarka ibumetin när jag är på förskolan. Det är ju bara två dagar kvar nu, så jag tycker att det ska gå. Samtidigt är det tråkigt att det är så lite tid kvar, för jag håller ju som bäst på att komma in i gruppen där. Jag triiiivs juuuu!

Nej nu ska jag gå och göra mig en kopp te och sätta mig i soffan och vila (dega).

Första dagen

Oj, oj, oj! Jag är helt slut! Inte i kroppen, men i hjärnan. Så mycket nya intryck, typ 20 barn som springer runt och frågar vad jag heter, försöka komma ihåg alla deras namn, och dessutom ta lite egna initiativ. AAAAAH! Fast det har varit jätteroligt också. Inte alls det kaos jag väntade mig när jag ringde dit och fick höra att de inte verkade ha koll på att jag skulle dit ens.
Som det snurrar i min skalle nu. Jag kan inte sortera alla intryck och välja vad jag ska skriva om, så jag ska försöka sammanfatta dagen i två ord.
Snurrigt och alldeles underbart! ^^

(Går)dagens outfit

Typ första gången jag gör det här? Lär inte bli en vana, that's for sure. Min fotograf flyttar ju om en knapp vecka och jag är ingen mästare på självporträtt i helfigur. Oh well, igår hade vi mysigt här med lite folk och film och spel, and this is how I looked!


Äntligen helg, eller?Jag är så trött! Det är helt sjukt. Stressar redan upp mig över en rapport som inte ska skrivas förrän efter vår VFU, för jag tycker att jag borde kunna börja på den redan nu och på det vised göra det lättare för mig framöver. Seminariet idag gick bra i alla fall, även om vi pratade mycket om annat också, haha. Det är faktiskt okej att lära känna sina klasskamrater! Roligt var det. ^^

Igår när jag skulle sova så började jag hosta, helt oprovicerat. Hoppas jag inte går och blir sjuk redan innan jag ens sett "min" förskola. Jag menar, det är ju där jag ska bli smittad av alla snoriga (säkert härliga också! :)) småbarn. Jag insåg just att jag tänker väldigt mycket på min VFU, och längtar! Det ska bli jätteroligt! :)

Test som Hanna länkade till

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

 

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

 

Ja, det kanske jag kan hålla med om.

Länk till mitt resultat och testet om du själv vill göra det! :)


Kväller

Alldeles slut i hela kroppen är jag! Men jag har haft en bra dag. Tog en långpromenad på eftermiddagen över till fel sida älven, och gick runt där och kikade. På dansen var det hårdkör, och när man kommer hem duger det ju inte att dimpa ner i soffan direkt - nä, man måste duscha också! Nu är jag i alla fall både ren och redo för sängen. Gaddarna är borstade och ja.. varför är jag fortfarande uppe? God natt!

FruktsalladÄntligen har jag blivit tilldelad en VFU-plats! Bara lite mer än en vecka sent, oh well. På måndag börjar jag 7.30 och ska gå som en heltidare (pust!). Jag har hamnat i en s.k. storbarnsgrupp - Plommonet - där barnen är 3-5 år gamla, och det verkar så roligt! Samtidigt är jag sjukt nervös redan nu, haha, men det blir säkert bra när jag väl kommer dit. Tänkte cykla dit idag eller imorrn kanske och se så jag hittar. Att komma vilse och bli sen är en av de värsta sakerna jag kan tänka mig, så det är inte ett alternativ. :p

Det känns som jag har jättemycket jag ska och borde göra (stress), men jag vet inte vad det skulle vara egentligen. Kanske borde göra en checklista...


För tidigt!


Hemska dag, jag vaknade redan kl. 5 och kunde inte somna om! Inte ens efter att jag både druckit lite vatten och varit på toaletten (de beprövade knepen) - så jag har mest bara legat och pillat navelludd i två timmar. Sen orkade jag inte längre. Huvva. Jag gick mista om så mycket sömn, wääh! Nåväl, imorrn börjar jag ett så då finns det större chanser till god sömn.

Nästan hela dagen idag ska jag spendera på universitetet. Det var längesen vi hade en heldag där, och ärligt talat känns det mest bara jobbigt just nu. Fast det kanske ändrar på sig när jag väl är där med min härliga grupp.

Ikväll ska jag troooligtvis på en avskedsfest för en av Hannas kompisar. Tjejen har bara träffat mig ett par gånger, men hon bjöd in mig ändå för hon tycker jag verkar så trevlig. Vadå självförtroendeboost? :D Faktiskt tycker jag att hon (och de andra) verkar väldans trevliga dom med! Blir nog kul, bara jag hittar dit (Hanna, hjälp? :))

Seg söndag

God morgon!

Usch, halva dagen har ju gått redan. Det läskiga var att jag vaknade 9.30 och tänkte att "japp, nu stiger jag upp", och så vände jag mig för att kliva ur sängen. När jag sen tog upp mobilen för att ta med den ut därifrån var klockan 10.50! Scary shit. Jag minns inte alls att jag somnade om. Oh, well.

Ikväll ska vi äta middag hos Fredriks mamma. Mysigt! Men det är länge kvar till dess, nu ska jag väcka latmasken och sen blir det gófrukost. :)

Fortfarande ingen VFU-plats

Men lika glad för det är jag, för jag har haft en bra dag idag! :)
Dock jättetrött nu + smått ledsen eftersom jag insett (igen) att Fredrik snart flyttar.
OCH! Min handled gör fett ont. Pallar inte skriva.

P.S. Hanna är bäst (hon fattar det dock inte. Fatta!) <3

Freecat

Yes! Då var första tentan avklarad, och eftersom det är nytt moment nästa vecka har jag ingenting att plugga eller fundera på i helgen. Jag är leeeedig. Just lovely! :)


Skrothög!

Jag vaknade kanske en halvtimme innan planerat, säkert eftersom en liten filur inom mig inte kan slappna av då det faktiskt är tenta idag. Nåväl, jag ligger i sängen och väntar på att min mobil (som inte bråkat sedan i mars) ska säga att det är dags att kliva upp. Well it never did! Den var helt svart och startade inte förrän den fått ligga och vara ful ett tag, och jag testat att koppla in laddaren, ta ut batteriet och sätta in det igen. DÅ minsann passar det sig! Jag måste skaffa mig en riktig väckarklocka, för en sånhär opålitlig sak... Det fungerar inte!


Vad är felet egentligen?

Fetaost!


Pose!

Har just kommit hem efter en heldag med Hanna (bäst!). Vi började på café Station där vi först fikade koffeindrickor, och sen när vi höll på att dö köpte vi paj.Vi tog olika sorter och sen delade vi så vi fick två sorters paj var. Smart! Vi åt, pluggade, pratade och stickade. Fett mysigt helt enkelt. :) Det känns som tentan kommer gå smidigt, men jag får inte bli övermodig. Nu tänker jag ladda upp alla bilderna på bilddagboken, men självklart måste jag avsluta med en på Hanna här.


Haha, söt!

Syns inte allt det fina nya?

Well then; you need to clear your caches bitches! Eller kanske bara uppdatera sidan en miljard gånger? Whichever fits you better :p

Det är möjligt att jag kommer peta mer på layouten in ze future, men inte idag för idag ska jag plugga med bästaste Hanna <3

Tihi

Är det någon som kan se vad jag har pysslat med hela kvällen?
(Istället för att plugga tills jag tuppar av :P)

Här är en liten hint:


Ut med det gamla, in med det nya!

KakorSådana här godingar ska vi mumsa på när vi pluggar. Mohahaha!

AUO1Efter lunch nån gång ska en tjej från klassen/kursen komma hit och vi ska plugga tills tentan inte känns lika läskig längre (för henne alltså, I fear not!). Det kommer bli bra. Vi kikade ju på frågorna i grupp igår, och eftersom min grupp var bäst hade vi redan gått igenom instuderingsblajet dagen innan och hade därmed bra och konkreta frågor till kursläraren. Bäst!
Funderar på om jag ska baka lite plugghjälp - alltså kakor? Vore inte helt fel...

Men eter!


Bild från tjuvtittat.se (som kanske synes)

På förmiddagen var det seminarium - the dreaded one! Det gick faktiskt väldigt bra. Vi diskuterade mycket i min grupp, och jag och Camilla kanske råkade diskutera hur onödigt det är att båda våra pojkvänner ska jobba utomslands snart (dock ej samma land)... Men ändå tog vi oss igenom alla tre böckerna och tillhörande diskussion. Mycket bra grupp blev vi tycker jag!

Hemmaplugg och sen dans. Popping även denna veckan, och ikväll tyckte jag faktiskt att jag lyckades se lite coolare ut - kände mig coolare i alla fall. Haha.
Eww, nu luktar det vårtmedel här!

Once again

Nu sitter jag här igen, men faktiskt så smiter jag inte från plugget! Ja, inte så farligt mycket i alla fall. Det är snarare så att jag tar en 15 minuters paus, vilken jag känner att jag förtjänar när jag nu bara har 2 instuderingsfrågor kvar att klura över (av 21 - yay me!).
Roligt att hitta tillbaka till gammal musik, det är det! Jag njuter <3


Procrastinator

Nu har jag suttit här säkert två timmar och petat på bloggkod, läst andra bloggar och webcomics och bara gjort allt annat än vad jag borde, behöver och måste göra - plugga! Varför är det alltid så att när man har något viktigt att uträtta är det så lätt att hitta en massa annat som man bara måste göra? Vad som helst som skjuter upp pluggeriet duger faktiskt. Det är ju pinsamt. Nä, nu är det jag som gör lite lunch och sen finns inget annat än skolarbete! (blä)


Kul-kräk?

Jag och F kom just hem ifrån Hannas drop-in kalas. Hon bjöd på godaste tårtan ever, och jag åt så jag fortfarande känner mig sprängmätt! :P Vi var väl en 11 st när vi var som flest, och det var jätteroligt att få ansikten till alla tjejerna som Hanna brukar prata om. Så nu har jag koll på er allt!

Imorrn = börja på tentaplugget. Wäääh! Eller? Jag har ju faktiskt lärt mig en hel del, som sagt. Det blir nog bra! Fast böckerna till seminariet på tisdag vill jag bara spy på.

Sonata arcticaVarför har jag nästan glömt bort att Sonata Arctica finns? Jag tycker ju att deras musik är helt underbar (går ej att låta bli att sjunga med, haha)! Särskilt den här låten. Den är så mäktig, sorglig...

Jag mår bra dock! No worries ^^ Ikväll blir det dropinkalas hos Hanna! <3

Spännande

Tar en liten paus i pluggandet. Grejen jag ska göra är läsa 3 olika böcker, alla om läraryrket och didaktik, och förbereda en muntlig presentation av dem på ca 5-10 minuter, till tisdag. Det är med andra ord en hel del läsande och reflekterande och jag känner hur hjärnan blir alldeles mosig, haha. Till på tisdag har jag nog koll på allt ändå! Sen blir det att släppa det här, för på fredag är det tenta men några instuderingsfrågor har vi inte sett till än. Ska jag se till att minnas alla föreläsningar och diskussionsgrupper? Hm... Fast lärande handlar ju inte bara om att komma ihåg och repetera det som har sagts tidigare, det har jag faktiskt lärt mig!

Hanna 22 år (old!)

Ja, må hon leva! Ja, må hon leva! Tjo och tjim faderuttan lej!


Vad kan detta vara? Kanske paket till Hanna? Men vad är det i dem?

Ännu en Röst och tal föreläsning idag, och när jag kommer hem är det pluggiplugg som gäller.Sweet.