Titta, han har ingen svans!

image21När jag läste Tessies blogg och skulle hjälpa henne och C att komma på vad de kan klä ut sig till på lördag så kom jag att tänka på Pelle Svanslös. Först som kostymförslag (Pelle och Maja) och sen började jag tänka på böckerna.

Dessa böcker som jag läst så många gånger under min uppväxt, och älskat så mycket. Jag vet att mitt minne säkert lurar mig, men jag blir ändå sugen på att gå till biblioteket för att se om de har några böcker om denna söta svanslösa katt (kanske i helgen).

Som jag minns det råkade Pelle alltid illa ut för att han var så rar och naiv, och inte blev det lättare för honom när de andra katterna såg att han var lite annorlunda. Vem minns inte bråkstaken Måns, och hans två svansar: Bill och Bull?

Även om de andra katterna i början tog elake Måns parti brukade de flesta av dem ändå hoppa över till Pelles sida till slut. När de tänkte efter, dvs.

Det var fina böcker (vill jag minnas) och när jag en dag blir mamma ska jag läsa dem för mina barn. För dom är lärorika också; bara för att man inte ser ut som alla andra betyder inte det att det är något fel på en!

Förflyttningsteknik

Nu är jag helt slut, både i kroppen och huvudet! Jobba hela helgen (fredag, lördag, söndag, måndag) och sen åka på kurs är ingen lätt sak minsann.
"Kursen" är fyra halvdagar på Umebygdens äldrecenter där vi får lära oss allt om förflyttningsteknik så vi på bästa (och enklaste) sätt kan flytta runt våra brukare, utan att skada oss själva. Great!

När jag hoppade på bussen dit väntade jag mig att jag inte skulle känna någon eftersom ingen annan från min arbetsplats skulle dit, men så började en tjej på bussen prata med mig och fråga om jag skulle på förflyttningen (detta efter att jag frågar busschauffören om vilken hållplats jag borde hoppa av vid). Kul jul! Hon visade sig bo i samma hus som jag, fast en annan trappuppgång. Min granne Malin, med andra ord. ^^
När vi kommit fram och satt oss för att vänta på eftersläntrare trillade ett annat bekant ansikte in (ja, med kropp också förstås): Sofia! Roligt värre. :)
Hon bjöd förresten in mig på maskerad på lördag. Det gäller dig också, Saari! ;)

Efter kursen fick vi skjuts hem av Sofia som hade fått låna bil. Det känns som det kommer bli bra halvdagar det här.
Nu är jag mer än slut.

Slut!

Godis!

Kom du ihåg att vrida tillbaka klockan en timme inatt? *skriva som alla andra*
Det gjorde jag! Hah! Lovely ^^

Sara på jobbet tyckte att för att komma ihåg åt vilket håll klockan ska ställas om en timme ska man tänka "På våren har man sommaren att se fram emot, och nu har man den bakom sig." Smart tjej! Dock finns det en handfull nästan likadana komihågare, men den hon sa blev liksom bättre. Kanske för att jag varit så slut i helgen. :P

By the by, hur äter du din...? (svara i en kommentar, tack ^^)Klicka på bilden

How I feel

Inatt har jag sovit sämst! Vaknat en gång i timmen ungefär. Minst! Huvudvärk och måste tillbaka till jobbet snart (får vara hemma mellan 12-16 ;)) Här är en katt som ser ut lite som jag känner mig idag - helt slut i huvudet, men vissa delar fungerar ändå (i mitt fall är det jobbet :P).


Jobba helgen

Såååå jobbigt! Hela min helg går åt till jobb, och inte får jag vara ledig förrän på onsdag heller. Glö! Dock slipper jag jobba kväll på söndag och kommer därför kunna vara hemma lite innan fem. Åh, lycka!

VIKTIGT!
De två små sötisarna i loggan där uppe är det inte jag som ritat (fast jag nästan önskar det ;>), utan den här tjejen.

Så här sött kan det bli när man moddar layouter som redan finns på blogg.se. This used to be "travel" eller vad den heter. Ser ut såhär! Kul va? ^^

Salta ögonfransar

Igår - helt utan synbar anledning - innan jag skulle gå och lägga mig blev jag så ledsen. Så ledsen att jag bara satte mig ned på golvet och grät. Varför då? Jag har det ju bra. Tönt.

Idag, likadant (utan anledning) började jag gråta när jag gick från posten (jag hade varit och vägt ett paket, mind you!). Varför då? Är det årstiden? Är det jag? Är det något annat? Har jag blivit lobotomerad i sömnen?

Anledningen kan jag inte hitta, men jag har hört av en riktigt bra tjej att minsann alla är ledsna ibland. Till och med när det inte har hänt någonting. Så jag får väl se om det ger med sig. Tur är i alla fall att jag har världens finaste och bästa pojkvän. Guld värd! <3

Usch

Jag läste igenom min lista dagliga bloggar, och hittade den här artikeln. Det är så förskräckligt att jag helt tappar mina ord och bara vill gråta. Hur kan man behandla en annan människa på det viset? Och framför allt: varför? Varför i hela friden måste man alltid ha någon att hacka på? Nej, jag fixar inte det här. Läs artikeln, om du inte redan gjort det. Vad tycker du?


Kladdkaka

Idag har jag inte uträttat någonting alls, och det har varit så förbenat härligt! Ledig <3
Vi har promenerat och tyckt det varit varmt ute. Igår föll det snö och det var jättefint, men den stannade ju inte. Inte än. Vi har fortfarande bara höst. :)

Nu ska jag se Harry Potter och äta kladdkaka med grädde. Gött!

Morgon

Jag är sur. Normalt sett har jag inte så dåligt morgonhumör, men just i dag har jag verkligen ingen lust. Ingen lust att gå upp, ingen lust att åka till jobbet och verkligen ingen lust att träffa folk. Usch för folk! Sötbullen ligger och sover, och det får han göra i nästan en hel timme till. Jag vill också! Ligga i sängen där det är varmt och mysigt och utan att bli störd - så underbart det vore just nu! Men icke, jag måste till jobbet. Blä.

Förresten! Igår kom det ett paket till mig. Vadå? The legend of Zelda: Phantom hourglass.
I love it!

Fortfarande opepp på att möta dagen.

Blåsigt

När jag gick genom stan idag passerade jag världens kanske sötaste gumma! Hon var ca 150cm lång och hade röda byxor, blå kappa och ett knallblått höckle på huvudet. Och hon log! Hon såg så himla nöjd ut där hon vaggade fram med vinden i ansiktet att jag inte kunde låta bli att le jag också. Underbara söttant!

Copyright "©"

Kort och gott betyder copyright "rätten att kopiera". Alltså om jag uppfinner något får igen kopiera detta, det är dock fullt tillåtet att själv "hitta på" liknande saker (obs: liknande är ej samma sak som att rakt av kopiera något). Gäller både för idéer som bilder som texter. You name it.

Jag har haft tanken på ett sånt här inlägg ganska så länge, men inte varit säker på hur jag skulle formulera mig. Nu har jag bestämt mig för att bara skriva kort. Kort, tryggt och utan att peka finger. Kan hända att jag petar någon i ögat ändå, men i så fall får det vara så, för just nu i skrivande stund är det såhär jag tycker och känner.
Dock vill jag säga detta; jag tycker inte man ska sätta "©" på något man kopierat. Hej för mig!

Bloody 'ell!

I lördags hos Hanna såg vi en film som hette This is England. Den utspelar sig i 80-talets England, och huvudpersonen är en fattig och mobbad kille vid namn Shaun vars pappa dog i kriget. Nu lever han ensam med sin mamma, och det är väl inte det lättaste. På väg hem från skolan en dag möter han ett gäng skinheads (i ordets gamla betydelse) och får nya vänner. Hurra! Eller? Jag vågar inte skriva mer för då avslöjar jag säkert något viktigt, men du; se den! (om du inte redan gjort det ;))
image16

Söndag

Fredagen var kulkul med Stina i stan, och lördagen var trevlansmys hos finaste Hanna med godaste fikat ever! :)

Härlig, härlig helg! Idag = myspys med sötbullen här hemma. Mjukiskläder är underskattade. Och vem har sagt att man inte får smyga runt i täcke en halv dag och fullständigt strunta i vilket väder det är? Stanna hemma är mysigt. Bara jag och gosenosen, miih <3
Och tänk att jag får vara ledig imorgon också. Lyxhelg! ^^

She makes him smile, he keeps her safe - they don't need anyone else.

Är det någon hemma?

Jag blir så förbannad på trafikanter (främst billister) som inte har vett att signalera när de ska svänga. Kanske vet de inte hur man gör? På grund av människans allmäna idioti höll jag på att bli påkörd på väg till jobbet i morse. Jag skulle korsa en väg som var helt fri, såvida inte bil från anslutande väg ville svänga. Jag kollade läget och konstaterade att ingen bil låg i "sväng-filen" och ingenstans blinkade det. Grönt för mig! Jag cyklar. Wroom! Där kom lilla röda saaben och svängde (korsade min väg) utan någon som helst förvarning. Hallåå? Är inte bland det första man lär sig när man tar körkort att blinka? Fy helvete, trafikfaror överallt. Nu kom jag undan med ett lindrigt hjärta i halsgropen, men snälla trafikanter:
Visa vart ni ska!

Take it easy...

Det är så drygt när F inte kommer hem när han ska. Speciellt när jag planerat något, typ en mysig middag! Han får gärna ringa och berätta om han blir sen. Ja se karlar...

Haha, just när jag hade skrivit klart meningen ovan kom en viss liten karl in genom dörren. Underbart! ^^

Härligt

Woho, jag är ledig idag! Planen var att jag skulle sova som en stock hela morgonen, men självklart var jag vaken och ur sängen före halv nio. Jag kan helt enkelt inte sova längre. Kan ha att göra med att jag i vanliga fall går upp mycket tidigt, och alltid lägger mig att sova senast kring elva. Jag är en kvällstrött en!

Hela dagen spenderas framför Prison Break, och snart har jag sett hela säsong ett. Det är bara så spännande att jag inte kan sluta titta! Bara för någon minut eller två, när nöden kallar. Åter till fängelset!

Just have a little fate...


Efter att jag stått emot så länge har F slutligen fått mig att börja titta på
Prison Break, och jag är fast! Det är så spännande! ^^

Öm

Jag har inte fått ha någon sovmorgon i helgen. Dryyygt! Nu ska jag bara ta mig igenom en heldag på jobbet (7-16) och sen får jag sova ut på tisdag. Ledighet, woho! ^^

Det är något konstigt med min kropp. Jag är öm på flera ställen - ungefär som när man har ett riktigt hemskt blåmärke - men man kan inte se någonting på huden. Ont gör det i alla fall. Så fort F kramar mig, te.x eller bara klappar på mitt ben. Det är galet! Jag känner mig inte sjuk i övrigt, men vad vet jag. Jag kände mig helt frisk när jag hade körtelfeber också. Nu tror jag inte att det är något sånt, men det känns faktiskt ungefär likadant... Strange..

Mardröm

Det var jobbigast i världen att gå upp ur sängen i morse för att åka till jobbet! Jag har inte sovit bra alls. Drömt mardröm på mardröm och känner mig inte alls utvilad. Meh :< Jag minns inte vad jag drömde om exakt, förutom att det var en ond människa med i bilden som säkerligen jagade mig. Hu.

Bion igår var trevlans. Filmen var bra, fast jag var inte helt nöjd med slutet. Vidare var det ganska svårt att koncentrera sig på den helt och hållet, eftersom killen bakom oss inte var tyst utan kommenterade mest allt som hände i filmen. T.ex. så härmade han ljuden när en zombie dog (nästan alla gånger) "uäh!" "glöö!" "jääh!". Kul! Det kändes inte som att jag vågade vända mig om och be honom vara tyst heller, för han var utvecklingsstörd. Konstigt att det kändes så. Nåväl! När vi kom ut därifrån pratade vi om hur han hade kommenterat allt och dessutom suckat så djupt flera gånger att vi alla tre känt hans andedräkt i nacken. *STOR SUCK*!

Kul kväll var det i alla fall! ^^

Tvång?

Jag har suttit och glott igenom massa bloggar nu på morgonen och sett att de flesta skriver något nästan varje dag. Vissa skriver t.o.m. flera gånger per dag! Är det någon sorts tvång för många? Att det känns som de måste skriva ofta eftersom folk läser? Eller är det mer som en vanesak, eller ritual för att dagen ska fungera? Jag vet faktiskt inte vad det är för mig. Förut var det något jag gjorde ibland, när det kändes som jag hade någon roligt att skriva om, eller för att jag hade en ny layout och det kändes kul :P Andra gånger var det för att jag fick höra av vissa personer att jag borde blogga mer (Hurmhurm ;) ) Men nu... Nu börjar det kännas som något som hör till dagsrutinen. Kanske inte varje dag som att borsta tänderna, utan mer som att duscha kanske.

Det är aldrig roligt att göra saker för att man borde, då gör jag hellre saker som jag vill eller tycker vore bra för mig. Men att göra något för att det känns som att annat folk tycker att jag ska det = borde, det känns mindre och mindre intressant för mig. Och det kanske är bra? Det är ju faktiskt jobbigt att lyssna på alla önskemål som förvandlas till krav och förväntningar. Fast jag vet inte... Det är nog svårare än jag tror att vara sin egen och inte bry sig så hårt om vad de andra tycker. Fast man kan ju försöka. Ibland. När styrkan är där.

Hoppsan - Wall Of Text

Fredag

Yay, idag är jag ledig och det är fullt tillåtet att sitta hemma på min runda bakdel och göra ingenting. Lovely! Tyvärr kan jag inte göra det för vi har en hög med tvätt som måste bli ren. Luckily lider jag inte så mycket av att tvätta. He e bar å görne!

Ikväll ska vi på bio. Vi är alltså jag, Fredrik och Robert. Och vi ska see... Resident Evil: Extinction som jag hoppas ska vara bra. Mysigt ska det i alla fall bli. Jag tycker nämligen om att sitta där i biomörkret bland en massa svettiga människor som prasslar och pratar genom hela filmen. Det är någonting magiskt med det.

Igår var jag hurtbulle, and I kid you not. Direkt efter jobbet stack jag ut och sprang i ca. en halvtimme. Inte dåligt i mina ögon! Speciellt som jag varit latboll senaste tiden och inte joggat på säkert flera månader.

Bulle

Kanelbullens dag! Kanske inte jätteroligt egentligen, men helt klart en anledning att baka/äta bullar. Sagt och gjort, jag har just tagit ut min plåt nybakade kanelisar ur ugnen och mm-mm så gott det luktar! :) Tyvärr glömde puckot jag att ta ut gallret ur ugnen, och hade bullplåten ståendes på detta. Följden? Svart undersida på mina bullar! :( Duktig som jag är ska jag självklart skrapa bort svartcancern från góbullarna, och sen kommer dom vara jättegoda! ^^

image11
(Jag har en sötbulle ^^ )

Tjejsnack

Tjejsnack vecka 40 - Djur :

  • Vad har du för favoritdjur?
- Jag tycker om djur över lag, men katter är nog största favoriterna. Då inte bara tama katter, utan även vilda kattdjur som tigrar och leoparder m.fl. ^^
  • Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda?
- Alltid och alltid... Sedan jag var liten har jag velat simma med delfiner, och det skulle jag inte banga på nu heller. ;)
  • Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför?
- En huskatt, för då skulle jag ligga och lata mig hela dagarna. ;)
  • Vilket djur är du mest rädd för, varför?
- Ormar skrämmer mig mest, faktiskt. Det kommer jag inte ifrån. :>
  • Har du några djur?
- Nej, dammsugaren åt just upp våra sista råttor. :(

Födelsedagar

Idag blir Hanna 21 och Ullis 22. Stora flickor, ja tänk. Grattis! ^^

Egentligen tycker jag det är ganska lustigt med det här firandet. Ja, stora gratulationer till att du överlevt ännu ett år. Visst finns det kulturer där man inte ens vet hur gammal man är? Där det liksom inte spelar någon roll. Man räknas som vuxen (kvinna i det här fallet) när man har fått mens och alltså kan bli mamma. Hm... Här i landet är det i alla fall viktigt att veta hur gammal man är, med tanke på att vi har åldersgränser på så mycket.

Nu skulle det här inte bli en diss mot födelsedagsfirande. Jag om någon tycker det är jätteroligt att både ge och få presenter, och födelsedagsfika är aldrig fel. Jag menar, tårta - Mmm-mm! ^^

Det kanske vore en god idé av mig att börja försöka hålla trådarna när jag skriver, så det inte blir så osammanhängande... Hm.

Death note
I helgen började jag titta på en serie som heter Death note. Den utspelar sig i Japan, och huvudpersonen (som jag förstått det) är Light Yagami - en universitetsstudent som är så intelligent att allt som har med studier att göra är enkelt, och andra människor verkar långt under hans nivå. Detta har lett till att Light tycker att allt är tråkigt.
Ryuk, en shinigami (dödsgud) är också uttråkad och bestämmer sig för att "tappa" sin andra death note på jorden hos människorna. När Light hittar denna och inser att han kan döda en person bara genom att skriva hans namn i boken bestämmer han sig för att göra världen till en bättre plats genom att avrätta alla brottslingar, och de som han anser riktigt onda.

Det är efter det som serien verkligen drar igång på riktigt, för Light kan inte precis avslöja att det är han som är orsaken till att så många dömda brottsingar dör. Och inte heller kan han väl döda sin pappa som är polis och leder utredningen? Kommer han komma undan med detta? Vem är han att leka Gud?

Jag tycker att de avsnitt jag har sett har varit mycket spännande, och jag är fortfarande inte säker på vilken sida jag "hejar"på. I början tyckte jag att Light's tankesätt inte var helt fel, men samtidigt blir faktiskt också han en mördare när han dödar brottslingar, även om de är "onda" människor.

Spänning på hög nivå! ^^