Puss!

image49

Liten update

På julafton jobbade jag till ett, och sen fick jag lov att smita iväg hem. Hem för att göra mig i ordning för att åka till F's mormors stuga. Väl där blev det sällskapsspel, julmat, djurkul, socialt umgänge och slutligen julklappsutdelning. Kort skrivet, jag vet, men det enda som egentligen behövs är detta: jag hade en jättetrevlig julafton och saknade nästan inte mamma, jocke, pappa och morfar alls. Fast ändå lite...

Idag är det fredag och äntligen är mina många långa jobbdagar slut. Jag har ju nästan jobbat non-stop sen förra måndagen. Haft 2 dagar ledig, och de var inte sammanhängande. Need I say more? F.ö. har jag halsbränna nu. Det suger!

Imorrn blire mys hos Hanna. Got to love it! :)

God jul!

önskar jag er allihopa! :)

Nu ska jag till jobbet. Snart.

I natt jag drömde...

I natt drömde jag att jag var på en psykavdelning, någonstans i Sverige. Frivilligt, tror jag... Och jag trivdes jättebra. Jag minns att jag (i drömmen) tänkte att jag förstod att folk blev kvar länge, och sen gick jag ut på gården. Det var sommar fast inte jättevarmt.. Sen när det började bli kväll så fick vi inte vara ute längre, och jag slutade tycka att det var trivsamt. Var skulle jag sova? Med vem? Vad?! Tydligen skulle jag dela rum med någon kille jag redan konstaterat att jag inte ville vara ensam med. Han var läskig! Så jag började gå genom korridorerna - fort - för att försöka hitta en väg ut. Det var halvt upplyst och väggarna var matt gula. Inte trevligt! Sedan vaknade jag.

I has logic!

Prove your logic är ett spel som fick min hjärna att koka, men sen klarade jag det! Klicka på typ "se listan" längst ner och sök på Wettlestam. Sen kan du också testa spela. Det är kul! :)

God natt


Torsdag, right?

Igår, idag och imorgon har jag koll på, men vad dagen heter är svårt. Jag är dagvill!
Igår kväll fikade jag med Hanna, and it was great. Hon är verkligen jättemysig att bara sitta och skvallra med (t.ex.) ;) Love!
Ain't she cute? ^^
image48


TIll fikat drack jag chailatte, och när jag varit hemma en stund satte magknipen igång. Sammanträffande? F tror det, men jag vill lägga skulden på latten. Det känns liksom lite bättre om man har nåt att skylla på.


Nu sitter jag med efterbehandling i håret för det är nyfärgat. Ingen jättestor skillnad kanske, men jag är kvitt min utväxt och har en jämnare färg = mycket finare. Ikväll ska jag bara mysa runt hemma med min sjukis och senare ska vi se ståuppkomikern Magnus Betnér - Inget är heligt. Vad ska ni göra ikväll?

Tidig morgon

Ja huvva, det var länge sedan jag var uppe och påklädd såhär tidigt. Men nu börjar det faktiskt dra ihop sig mot gå-till-jobbet-tid. Allra helst skulle jag vilja dra täcket över huvudet och sova ett par timmar till, men det får jag inte. Så. Efter jobbet ska jag iväg och leta rätt på den allra sista julklappen, och sen är jag färdig med sånt. Yes!

Ikväll blir det senfika med Hanna. I längtar! :)

The flu - he has it!

Eller kanske inte influensan. All I know is this: jag trodde att F hade världens bästa immunförsvar (för så har det alltid verkat) och därmed skulle klara sig undan att bli smittad. Men tji fick jag, för snart trillar han in genom dörren här, sjukisen. Trist som tusan, men tur att jag hann med att bli frisk innan han blev totalt olämplig att sköta nånting värt här hemma (typ städa, laga mat).

Om två timmar ska jag till tandläkaren och laga ett hål mellan två hörntänder! Hur lyckas man? Det är i alla fall inte mitt fel, för jag har inte kunnat komma åt att hålla rent där så HAH, jag är fortfarande the master/mistress of tandborstning!

Tredje advent

Nu är det bara en vecka kvar till jul! Men det känns inte. Jag har inga som helst julkänslor. Trist...

Febern var helt borta igår, så min helg har inte varit helt kass. Influensan - don't buy it!

Egentligen har jag ingenting speciellt att skriva om, men jag kände att jag måste rapportera mig som frisk i alla fall. Frisk nog att faktiskt få träffa folk igen. Yay! Dessvärre ska jag jobba hela veckan, nästan. Kväll imorrn och på tisdag, till lunch på onsdag, ledig torsdag oooch... Hm.. vet inte hur jag jobbar på fredag, men det lär väl visa sig. Hör av sig om vi ska ses! ^^ (Ja, du, bruden! :P)

Lucia

I Sicilien bodde en gång en flicka som hette Lucia (vilket ung. betyder ljus) och hennen sjuka mamma. Lucia började be till Gud att hennes mamma skulle bli frisk, trots att det på den tiden var förbjudet att be, och en dag blev hennes mamma frisk. Hurra! Då blev Lucia så lycklig och tacksam att hon ville viga sitt liv åt Gud, och i princip bara be hela dagarna för att hjälpa fler människor.
Till saken här hörde att Lucias föräldrar (som på den tiden var brukligt) hade lovat bort Lucia till en man i byn. Ja, de skulle gifta sig var tanken. Detta var Lucia alltså inte längre intresserad av, och följdaktligen fick hon en missnöjd friare på halsen.
Han kom och hälsade på henne och gjorde allt (tyckte han) för att hon skulle bli hans fru. En dag sa han till Lucia att han inte kunde leva utan hennes vackra ögon, och då - sägs det - petade Lucia ut sina ögon och lade den på ett fat till honom. Äckel! Men eftersom Gud uppskattade att hon bad så mycket så fick hon ett par nya ögon som var ännu vackrare (ja, så går historian som jag känner den). Detta gjorde friaren rasande, så rasande att han anmälde Lucia (det var ju mot lagen att be till Gud) och hon sattes att brinna på bål den 13:e december.
Elden ville inte bränna Lucia, sägs det, och vek sig ut ifrån hennes kropp. Då var det en i åskådarskaran som tog sitt gevär och sköt henne, rakt genom hjärtat. Eftersom Lucia gjorde så många fina saker genom sina böner så helgonförklarades hon och fick plats i almanackan. Det har sedan smält ihop med en hög andra berättelser och traditioner och lett till att vi denna dag har luciatåg.  (Den här berättelsen tycker jag om på något vis, fast den är hemsk) Tjo!

Mormor gråter

Jag måste bara härma Tessie just nu, för Jonas Gardell är verkligen underbar!


Jag vill bara ha din röst!

Nu har förkylningen riktigt gjort sig ett bo i min hals. Jag har ingen röst! I övrigt mår jag lika äckligt som igår och nu tänker jag gå och lägga mig igen.

Det finns förkrympta små liv
Och du är ett
Är det mänska du vill bli
Ta och minns vad jag har sagt
Ta en klunk, en nypa luft
Och sätt ditt namn på mitt kontrakt
Kroken, Snoken, jag har henne fast
Er boss är effektiv
Det finns förkrympta små liv.

Palluga, sarruga, dom Kaspiska vindarna, säg
En mystisk glossitis och max laryngitis
Ge rösten till mig!


Är det någon som känner igen den här sången?

Feberyra

image46Det är tur att jag är ledig från jobbet idag, för annars hade jag blivit tvungen att betala karens. Eller betala och betala, den tar dom ju bara. Idag mår jag om möjligt ännu sämre än igår. Natten har varit sääämst med feberdrömmar, svett och kyla. Just nu fryser jag. Dricka, dricka och äta mera frukt!
Jag ska be F springa till apoteket på lunchen och skaffa näsdroppar åt mig, för jag vill inte att näsäcklet ska ta sig till bihålorna.

Huuuägh, jag avskyr att vara sjuk och drömma konstiga drömmar! Inatt drömde jag att jag var på födelsedagskalas och hade kul, tills en mobbare från grundskolan kom och förstörde allt. Dumhuvud!

Europa är ett land där man talar franska!


Blääh

När jag vaknade i morse var allt blä, och det är det fortfarande. Jag har fått världens ondaste förkylning! Vi snackar ont i halsen, lock för öronen, täppt i näsan och huvudvärk. Jag orkar ingenting, och känner mig inte så himla fräsch heller. Jag inbillar mig i alla fall att man blir frisk fortare om man dricker mycket och vräker i sig frukt, så det är vad jag gjort hittills. Ja, och sovit lite då och nu för inatt har jag inte sovit många timmar i sträck.
Det värsta är inte att jag mår så kasst, nej, det värsta är att idag skulle jag bakat pepparkakor med Hanna och Maria. And now I'm missing out! :( Tur att nästa helg är bokad som julgodislagarhelg, för annars skulle jag inte fatta att det snart är jul.

Andra advent idag, förresten. Två veckor kvar!

So true!

image45

Pappa har alltid rätt

Marie Picasso vann Idol, och jag är inte alls förvånad. Pappa hade ju redan tippat henne som vinnare sedan första dagen hon var med. Och som Hanna sa, hon stämmer faktiskt bättre in på vad de söker (fast i andra ord).
F.ö. har jag märkt en trend, och det är att de som inte vinner Idol, utan kommer tvåa eller trea faktiskt brukar synas och höras mer. Har inte ni också märkt det? Darin, Ola, Måns och dom där, dom vann ju faktiskt inte. Undrar varför det blir så...


image44
Well done!

Lucky Soul

Har ni sett reklamerna för Classes? Där massa varor är uppställda och faller som dominobrickor. Jag gillar låten!

Shake, shake, shimmy.
You know that you soothe the aches and the troubles within me.
Pretending that everything's cool,
When I'm twenty seven shades of blue,
And my lips are unhappy without you.
My lips are unhappy without you.

Honey suckle, you're missing.
But I make the morning dew glisten,
By just hoping and wishing.
Pretending that I've got a clue.
When I'm twenty seven shades of blue,
And my lips are unhappy without you.
My lips are unhappy without you.

Shake, shake, shimmy, shimmy, etc

Fredag

Jag blir så glad! En sån liten sak som att en av tanterna på jobbet sa att jag hade en vacker mun har fått mig att gå runt med ett leende hela dagen. Gulletant! Det är dom där små sakerna som är bäst. <3Ikväll är det final i Idol. Vem hejar du på?
Ända från början har jag varit svag för Amandas hesa jazzröst, men Marie har inte legat långt efter. Så nu när det står mellan dom två så är det riktigt spännande! (f.ö. hejar pappa på Marie och föregående år har han alltit tippat rätt...)

image42image43
Smickrande bilder från Aftonbladet.se

Självkänslobanken och konditionen

image41 Efter jobbet idag for jag direkt till Idun för att möta en hop med arbetskamrater. Vi skulle nämligen få gå och se + höra Mia Törnblom prata om personlig utveckling och hur man får bättre självkänsla - alldeles gratis! (kommunens pengar) Och jag måste bara säga att det nog är den bästa föreläsning jag någonsin varit på. Allt hon sa sög jag åt mig som en svamp, och som grädde på moset (gott?) var hon rejält rolig. En härlig människa!
Hennes sätt att vara på scenen bar mina tankar till både Jonas Gardell och Elin Holm. Jag saknar faktiskt Elin en hel del ibland.
I alla fall! Mia pratade om var hon kom ifrån (för 11 år sedan var hon hemlös heroinist), jobbet, kärleksrelationer, föräldraskap och bara livet - hela tiden med exempel från hennes eget liv. Vi fick göra ett par övningar också; komma på två bra egenskaper med oss själva och sedan vända oss till personen vid sidan om oss och skryta,och ett par grejer till. Allt som allt var det en riktigt lärorik upplevelse och jag kommer inte glömma detta i första taget!
Har du möjlighet att se henne live so do it! Annars delar jag så klart gärna med mig av det jag minns. ^^

Tidig morgon

Sista tiden har jag drömt jättemycket, och när jag vaknar så känner jag mig inte alls utvilad. Igår natt gick jag emellan när nån läskig kille antastade en tjej, men sen var det ingen som hjälpte mig. Trots att jag faktiskt hade en kompis med mig! Bra kompis... Ja, i drömmen då. Inatt drömde jag att jag missade en bioföreställning med en minut och blev därför inte insläppt, och biljettjejen undrade vad jag levde för liv egentligen. What?! Knasigt värre. Nu vet jag i alla fall att jag är vaken och ska till jobbet.

image40
Would you eat this?

No make up

Jag är då en som inte sminkar mig särskilt ofta, och när jag gör det så är det ganska diskret (tycker jag i alla fall).
Oftast är det ingen som reagerar när jag har smink/inte har det. Hur är det för er?

Här är lite kändisar med och utan smink. Vissa är riktigt svåra att känna igen.

Stardust

image39Gillar du sagor? I så fall har jag ett filmtips right here for you! Stardust är en såndär film som man blir alldeles glad och mysig av - i alla fall jag och F. ^^ Huvudpersonen är en ganska mesig artonårig kille som bor i byn Wall. Byn har fått sitt namn från den långa muren som löper längst med den, men vad invånarna inte vet är att på andra sidan muren lurar en förtrollad värld. En värld med häxor och luftpirater, en döende kung och hans söner som slåss om tronen.
Tristan - som den mesiga killen heter-  vill för allt i världen vinna en flickas gunst, och inte vilken flicka som helst: byns sötaste såklart. Tillsammans ser de en stjärna falla och hon lovar att om han ger henne den så ska hon gifta sig med honom. Stjärnan slog ned på andra sidan muren, och här börjar äventyret. Precis när Tristan tar sig över till andra sidan...

I loved it! Göre' du med! 

Fylld fläskfilé

image38

Såhär såg lördagsmiddagen ut den här helgen. Nam-nam! :)
Fläskfilé fylld med fetaoströra. T.o.m. F tyckte det var gott = Great success!

Nu måste jag till jobbet...